top of page
  • Foto van schrijverSacha Goezinnen

Jij hebt een keuze

Jij hebt een keuze


Ik ben bezig met een make-over van de kamer van Rik nadat hij zijn wensen (die haalbaar waren…) heeft doorgegeven. Bij een time-out plof ik op de grond. Ik bekijk het werk wat me eigenlijk te langzaam gaat. Ik kan mezelf een onrustig gevoel geven door te denken dat ik het veel sneller had gekund (waar ik echt een kei in ben) of… ik kan ervoor kiezen om rustig rond te kijken wat er al gedaan is en hoe het zal gaan worden. Toch maar gekozen voor optie 2.


Jouw ruimte


Terwijl ik rondkijk bedenk ik me dat een eigen kamer veel meer is dan een plek om te slapen.

Een eigen kamer creëer je door het je eigen kleur (geur) en indeling te geven met de meubels en spullen die jij uitgekozen hebt. De sfeer is belangrijk omdat het je gevoel beïnvloed. In jouw ruimte kun je zijn wie je bent, je hoeft je niet te verantwoorden en kun je je terugtrekken als je daar behoefte aan hebt. Je neemt je plek in, in huis.

Een eigen plek is belangrijk en hoeft ook niet groot te zijn, bijvoorbeeld een werkplek in de huiskamer. Elke keer sleep je je spullen van hot naar her, van tafel naar bank. Het kan je enorm veel rust geven zodra jij een vaste plek hebt waar je kunt werken.


Je ruimte innemen buitenshuis


Je ruimte innemen buitenshuis is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het lijkt zo gemakkelijk om je plek in te nemen waar je maar bent. Ga eens na, hoe dat is voor jou?

Heb je wel eens dat je ergens bent en je niet helemaal op je gemak voelt of dat je merkt dat je je aanpast aan de ander? Dat je jezelf wegcijfert voor de ander, ten koste van jezelf ? Ben je hier bewust van? Als je hier erg last van hebt, kun je je gaan afsluiten van de buitenwereld. Bewustwording van de oorzaak geeft rust, ruimte en verandering.


Ik sta weer op om verder te gaan, kijk uit het raam en zie Winner rollen. Een kudde paarden heeft een gezamenlijke plek waar ze rollen, hierdoor geven ze geur af en zijn ze herkenbaar voor de kudde. Binnen deze kudde heeft ieder zijn eigen plek in de rangorde en ook een favoriete plek in de wei. Winner bij de berkenboom, Cote d’or bij de stal, Daisy voor het huis en Pip & Ed langs de slootkant. Zo creëren ze hun eigen plekje.


Jij hebt een keuze voor jouw eigen ruimte, jouw kleur, jouw geur, jouw zijn….

Met Rik zijn kamer komt het wel goed :)


BeKind Coaching voor persoonlijke en emotionele ontwikkeling

Sacha

Comentarios


Blog

Achtergrondverhalen

bottom of page