top of page
  • Foto van schrijverSacha Goezinnen

BeKind Coaching in de Media: Hoe Laat ik Pijn en verdriet los?

Bijgewerkt op: 14 mrt. 2021

Gepubliceerd in online magazine Mamas.nl

Door: Hanneke. Ervaringsverhaal van Hanneke bij BeKind Coaching in Muiden. Hoe laat ik pijn en verdriet los? BeKind Coaching hielp mij!


Via Instagram maakte ik kennis met Sacha van Bekind coaching. De foto’s met haar paarden deden me denken aan ons paardje. En hoe we met haar omgingen. Soms is het puur en alleen een gevoel, waardoor je je door een coach aangetrokken voelt. Soms ook hoor je positieve verhalen van anderen. Een coach helpt je door moeilijke tijden. Maar kan ook helpen juist oude patronen te doorbreken, waar je je minder bewust van bent. Want hoe laat ik pijn en verdriet los? Ik heb in de loop der jaren veel inzichten te danken gehad aan coaches. Die mij allemaal op een ander stukje van mijn leven verder brachten. En me hielpen met loslaten wat ik niet meer nodig had. Sacha hielp mij onlangs een groot verdriet los te laten.

Coaching op de boerderij

Als je bij Bekind coaching het erf oprijdt, dan voel je het al. Er heerst rust. Ook al wordt er hard gewerkt. Op de boerderij heten de paarden je welkom bij het hek. En als je verder loopt zijn er honden die poolshoogte komen nemen. In een apart gebouwtje naast het woonhuis, houdt Sacha praktijk. Zij kan je helpen om trauma’s te verwerken. Of verlies een plek te geven. En ze helpt jongeren zichzelf beter te leren kennen. Zij heeft daarvoor diverse technieken tot haar beschikking. Sacha is een energieke vrouw met passie voor haar vak. En als je praat, luistert zij op diverse lagen. Daarmee bedoel ik dat zij ook hoort en ziet wat je niet in woorden vat.

Paarden coaching

Omdat zij ook met paarden coaching werkt, was mijn dochter Fleur mee gekomen voor de kennismaking. Fleur heeft vaak nog moeite met het verlies van ons eigen paardje, maar is ook geïnteresseerd in de coaching die je met paarden kunt doen. Paarden hebben haarscherp door, wat wij mensen soms proberen te verbloemen. Zij lezen je energie en begrijpen wat er achter schuilt. Als je paarden begrijpt, vertellen ze je veel over de mensen waar je mee werkt. Dat is het bijzondere aan coaching met paarden. Het gaat net iets verder dan wat wij als mensen zien en horen. En de paarden liegen nooit. Je leest hier binnenkort ook meer over een sessie met Fleur en de paarden.

De juiste klik met je coach

Als je bij een coach komt, leg je je vertrouwen bij die persoon neer. Daarom moet het goed klikken. Maak daarom altijd eerst kennis en kies dan pas jouw coach. Ik koos voor Sacha. Ik voelde dat zij mij begreep. We hebben fijne gesprekken gehad. Ik speel altijd nog wel even mooi weer, omdat ik dat zo goed kan. En dan hoef ik nergens naar te kijken. Maar ik was daar niet voor niets gekomen. Ik kon mijn oude geliefde maar moeilijk loslaten. En dat blokkeert -soms onbewust- veel goeds in mijn leven. Ik wilde daar iets aan doen. Ik dacht dat ik met paarden ging knuffelen en dat hebben we ook gedaan. Maar er was toch ook een andere methode, die mij hielp om los te laten. Visualisatie gaf inzicht en bracht de oplossing. Hoe laat ik pijn en verdriet los? Door visualisatie.

Visualisatie en loslaten

Ik ging liggen op de bank en mocht me een voorstelling maken van mijn ex-geliefde. Alsof ik hem erbij kon roepen. Hij mocht in mijn gedachten naast me komen zitten, zodat ik me tot hem kon richten. Wonderlijk hoe makkelijk en snel dat lukt, als er liefde is tussen twee mensen. Ik had na het verlies van onze relatie alle emoties doorleefd. Boosheid, verdriet en totale paniek. En ik was lange tijd ernstig neerslachtig. Ik had het gevoel mijn soulmate te hebben verloren en kwam daar maar moeilijk van los. Er ging geen dag voorbij zonder aan hem te denken. Ik doorliep alle scenario’s, over wat ik anders had kunnen doen. Met een mogelijk verschillende afloop. Maar het was voorbij. En ik leefde te weinig in het NU. Ik had geen idee meer hoe ik los kon laten. Alsof het sterker was dan ikzelf.

De pijn in je lichaam door verlies

Sacha vroeg me te voelen waar de pijn zat. De pijn van hem verliezen uit mijn leven. En die pijn zat in mijn buik. Mijn darmen om precies te zijn. “Wat vind je moeilijk om te verteren?” vraagt Sacha. “Dat we niet samen kunnen zijn” zeg ik. “En waar voel je zijn pijn?” vroeg ze zacht. Ik keek in gedachten naar hem en voelde steken in zijn onderrug. “Zijn nieren, dat is zijn angst” zei ik huilend. “Wat was zijn angst?”. “Hij was bang zich te binden”. Ja, dat was hij. Het klinkt heel gek, maar ook al had ik dit al heel vaak gedacht en gezegd, voor het eerst kon ik echt voelen wat het betekende. Voor mij en voor hem. Ik voelde niet alleen verdriet van mijzelf, maar ook van hem. En ik voelde mijn boosheid en zijn angst. Die twee versterkten elkaar in onze relatie al. Het was de oorzaak van de breuk.

Je hart openen om te helen

Sacha vroeg me om mijn hart bewust te openen. Door te ademen. En door visualisatie. “Laat de energie van de liefde uit je hart naar jouw pijnlijke darmen stromen” zei ze. “Net zo lang tot de pijn daar verdwijnt”. Ik visualiseerde mijn hart die als een bloem open ging. Ik voelde veel verdriet en onmacht. Een niet kunnen accepteren dat mijn geliefde niet bij mij was. En al snel werd het rustiger en kwam er een golf van acceptatie door mijn lichaam. Gelijk daarna werd ik overspoeld door zijn pijn. “Ik voel ook zijn pijn” jammerde ik paniekerig. “Is dat jouw verantwoordelijkheid?” vraagt Sacha heel streng. Compassie is goed, maar de pijn bij een ander wegnemen is onmogelijk. Dat kan iedereen alleen maar zelf doen. Ik ademde diep door. En maakte me in gedachten los van hem. Ik sneed onze energetische koorden door. Tussen mijn buik en zijn pijn. En er kwam lichtheid. Rust en acceptatie.

Bevrijd van boosheid en verdriet

Dit is een voorbeeld van een oefening, die ik daarna nog vaker heb moeten herhalen. En het werkt. Ik ben langzaam aan bevrijd van mijn gebrek aan acceptatie. Bevrijd van mijn boosheid en verdriet. En als het de kop op duikt, weet ik hoe ik het los kan koppelen. Los van mij, mijn lichaam en mijn toekomst. Het is wonderlijk, hoe zo’n schijnbaar eenvoudige oefening in visualisatie je kan bevrijden van pijn en verdriet. Het maakt niet uit welk verdriet of verlies je meemaakt, ‘loslaten’ kunnen we leren.

Wil jij ook leren loslaten?

Heb jij ook pijn over iets dat zich in het verleden afspeelde? Kun je moeilijk loslaten? En manifesteert het zich misschien ook in je lichaam? Gewoon omdat je vast wilt houden, wat niet langer bij jou is? Neem dan contact op met Sacha van BeKind coaching. “Wees vriendelijk voor jezelf. En gun jezelf en je geliefden het allerbeste. Laat los waar je geen invloed meer op hebt. En leef een lichter leven.”.

BeKind coaching Sacha Goezinnen Dijkweg 3 1398 PG Muiden 06 42 68 11 80

Hanneke schrijft onder pseudoniem in verband met haar privacy.

© Copyright 2002 - 2020 Mamas.nl
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Blog

Achtergrondverhalen

bottom of page